Monday, November 1, 2010

hero saya pegi haji lah

Tanggal 31 October 2010;


Ayah dengan Makcik Linda pegi haji.


Hari ni lunch satu table. Abang abang aku, aku, ayah and makcik Linda.


Nanti ayah kat sane, jage adik adik kau nie..


Aku.. Tengah makan. Tunduk kepale. Sebak. Air mate bertakung. (kuat Amalina kuat!)


Nanti ayah pegi haji doakan orang sambung master kat German..


Abang aku ni x habes habes German dia. 


Lepas makan ape lagi aku ni. Pegi naek atas tido.. Zzzzzz. Memang membuang mase. Lepas tu hantar ayah pegi surau nak azan. Time tu pon dah macam sebak kan. Aku tengok muke ayah sayu jewp. Dia lah satu satu hero aku. Time aku nangis depan dia dulu, dia cakap dah laa boleh buat lagi kan.. Tiap kali aku rase x boleh jawab aku call ayah nangis nangis. Gedik kan? Ayat dia mesti same. Xde pape lah. InsyaAllah. Alah, xde lah teruk sangat.


Aku nangis sebab aku x boleh buat ape dia nak. Aku nak membahagiakan orang yang dari kecik susah sebab aku. Keje kuat kuat. Aku lagi susah jage dari abang aku tawu x? HAHA.


Dah dah nak citer nie..


Mase tengah tunggu ayah masuk tu, ayah suruh aku pegang nset dia. Okey, aku pegang.. Mase aku pegang tu ape lagi aku godek godek lah nset dia. Aku suruh abang aku tangkap gambar aku. Mane lah tahu kan ayah rindu aku. HAHA. Daripada xde gambar terus ade gambar aku jewp sume. Hehe. Aku bet lah ayah aku rindu aku! Naseb bek x buat wallpaper. Kang buat kang kompem makcik jeles. Wakaka.


Dinner, aku dinner ngan abang sulong n family and abang lagi sorang. Orang belanje kan. Dah cukup bulan kan. HAHA. 


Lepas dinner aku x nampak bayang banyang ayah aku. Aku semakin cuak. OMG! 


Kak Sha, ayah mane??
Dah masuk kott..


Dalam hati aku dah keciwa dah. Xdapat nak jumpe. Nak dapat kepastian lagi aku tanye abang aku lagi sorang yang memang dah lame terpacak kat situ. Alhamdulillah belum masuk lagi kan. Tengah briefing..


Bile dia sampai kat kitaorang. Ayah dengan Makcik Linda salam salam semua orang. Aku tunggu jewp giliran aku. Dah sebak dah hati aku ni. Tengok makcik nangis lagi lah aku sedih kan. (Tahan Amalina tahan.. Jangan nangis depan orang ramai.. Ade budak kecik pulak kat sini.. Malu malu..)


Time giliran aku kan, makcik nangis gile gile. Bapak ahhh. Aku pon ape lagi. Ade geng beb. HAHA. Kite same same ade dose makcik. Haishhh. 


Sebenarnye......


Aku pon sayang kat makcik. Tapi aku ego kan. Ishhh. Ego seorang anak tiri.


Time ayah pulak. Ayah salam salam abang abang aku. Eleh, ingat aku xnampak korang pon sebak. Nampak lah dari mate korang. Hehe. Sape x sayang ayah. Bebel bebel pon tetap ayah kite. Garang garang pon tetap ayah kite. Tapi ngan korang jewp lah, nan aku dia sayang lebih. Wekk :P


Time dorang ayah kejap jewp. Time aku ayah stop lame. Aku nangis kat bahu ayah. Aku speechless dan terus nangis. Sweet kan sweet kan nangis atas bahu? Seb baek ayah bukan pakwe. Hehe.


Nanti ayah doakan lah. Ayah pegi x lame lah. Dah, jangan nangis. Jage diri..


Seeeeee! Aku ni macam anak kecik dia. Aku tahu lah ayah pegi x lame. Aduyai. Aku pon xtahu nape aku nak nangis gile gile macam budak kecik hilang papa mama. Ayah bukan x penah fly. Penah jewp. Selalu jewp. Tapi yang selalu tu aku kat Penang. Aku tahu lepas aku dah balik rumah. Xsempat nak nangis pon. Lagipon kejap jewp pon dia pegi. 


Pastu semua orang kasi aku ruang pulak kan nak bye-bye ayah. Nampak sangat lah pulak aku anak manje dia. Sebak hilang sampai dalam kete.


Tadi mase balik lalu depan Sunway. Hurm. Teringat kat seseorang. Tempat parking tuuu. Hurm. Eh eh, ape nie. Tepi tepi semua perasaan ni.


Ni haa. Baru jewp ayah call. Xboleh nak berpisah ngan aku lah tu. Hehe. I will appreciate and love you as much as you love me. Kasih sayang dia xde bandingan. Kekasih pon xmampu nak wat macam ni. Kami saling memerlukan.


Kalau diberi pilihan untuk duduk dalam sebuah pulau dengan sape aku pilih ayah aku. He's so protective. And one fine day, insyaAllah I'll be the one who protect you but hope my hubby will understand us. Semoge ayah dan makcik sehat walafiat pergi dan balik. InsyaAllah. Please pray for them too. I love my hero :)


Do not trouble trouble til trouble troubles you

7 comments:

chentamiera said...

dah g yer?? InsyaAllah selamat..
aku pun doakan..
jgn risau, kat pnang nnti aku jga ko ye...hahahaha (upah msti ada)

miss asnida hani said...

huuuuuu~ JGN SEDIH..kalau rindu pergi je la sane jumpe..

lynalike said...

mira : geli ahh. aku reti kot jage diri aku.. x pon aku ade pen.. hahahaha..

as : pegi mane?? jaohhhh~

Anonymous said...

u..jage diri bik2 time parents xde..doakan dyorg byk2..

lynalike said...

hurm. k..

chentamiera said...

oh..ko blagak xnk aku jaga ye??ok...fine...buweekk =P

lynalike said...

hahahaha. ramai lg yg nak jage aku nie haa.. berebut2 dorg.. wakakaka..

lalala~

Daisypath Anniversary tickers