Monday, December 28, 2009

mummy i mish u.

hampir 4 5 tahun aku tiada ibu disisi. aku agak terkapai2 kehausan cinta ibu. terkapai2 belaian ibu, terkapai2 urusan hidupku. tiada lg ibu untuk bermanje. untuk "kiss" untuk menangis untuk dipeluk untuk tidow same2 untuk jalan same. sedey. tanpamu ibu.. aku sayang mak sgt2. walaupon ktorg ni mmg asyek gado 24jam. dy sume aku wat xbetol. aku asyek kena rotan jewp nan dy. abg2 aku tade pon. ishh. tapi diaorang lagi teruk ayah aku kejekan. lg lah aku nie kaki repot! tp aku sgt bersyukor, bersyukor mak aku rotan aku mcm aku ley nak mati menahan kesakitan. ingat anak last xkena pukul ke? ayah aku jewp xpenah sentuh aku. aku en anak kesygn dy. haha! kalo x aku xjd org da sekarang nie kowt. aku jd liar, aku jd penipu, aku x ttp aurat..


aku penah tipu mak aku mase aku darjah bape ntah. aku ckp kat mak aku adew koko. so aku kununnyew pegi sekolah kebangsaan nan kwn. aku ponteng skolah agame, tp atas sbb koko laa kunun. tp ktorg jalan kaki pegi umah kwn ktorg kat sec7. glew jaoh. dr sec3 smp sec7. lepak2 smp 6lebih balik. smp kul7 camtuh. tengah jalan jumpe mak member aku nie name dy aqmarina. mak dy bukan nak bg aku tumpang, malah repot kat mak aku yg aku ponteng sbnrnyew. mane dpt num ntah. maybe aqmarina tu bg num umah aku kat mak dy kowt. hishh! stab back! taske! smp2 uma mak dah tunggu. aku ketuk2 mak suh aku duk luar. aku tunggu jewp smp mak bkk. mak bkk tetibe nan senduk kayu. maybe baru lepas masak kowt. pastu dy pukul aku nan senduk kayu! nak mati! saket glew tawu x? smp ke bilek dy pukul aku. aku mst laa ngs en. ttbe ayah alek tny, " nape nie pukul2 dy?dah laaa tu.." mak ckp apew ntah lpe laa. pstu ayah buat bodo jewp. maybe nak aja aku jgk. aku ngs2 pngl ayah kowt. aku dlu slalu ngs2 pngl ayah. skng xkan nak pngl ayah lg kowt. pngl name pkwe. tp tade~ hahaha! pengajarannyew, lepas dr aritu aku janji kat diri aku xmenipu nan sape2 lg kecuali terpakse. tp slalunyew kalo aku tawu akibatnyew kalo aku jujur, aku jujur jewpp. bialah aku terase saket, mmg salah aku. drpd menipu.


dlu mase darjah satu start skolah, mak dah ajar aku pakai tdg. aku rimas gile pegi skolah pkai tdg. dlu aku jaat. blew depan mak, mak anta skola, aku pakai tdg. blew smp kat skola, aku bkk tdg letak tdg bwh meja. haha! tp kat umah mak xtekankan sgt pakai tdg. lame2 aku pakai jgk kat umah. pkai tdg ikat, glew selekeh. adew ag gamba aku mase kecik2 pkai tdg! haha! pastu lame2 aku pkai gak btol2. tp aku pakai lengan pendek, mak tegor mak ckp bape cm ntah nie nampak nie dose taw? ari2 mak ckp, da busan aku. smp aku dah hafal dah ayat dy. lame2 aku beli baju lengan panjang. hebat kan mak aku? glew tabik kat dy. aku syg dy. aku nak ajar anak aku cmtuh laa. abeshlaa aku nak rotan abesh2. haha! sbb tu skng aku ingat nak sgt pengganti bini ayah aku macam mak, tp len sgt~


saiful, anak makn ngah sepupu aku yg anak dy kawen tuh cter kat abg aku. dy ckp 3bulan lepas maybe pose o raye camtuh. dy mmp mak pakai baju putih, muke sedih. kenape ea? sedey aku. makkk, jgn laa sedey. adik syg mak.. no one can replace you. yes, i mish u so much. kalau mak idup skng en, mak ley tgk adek blaja kat penang dah pandai berdikari taw sket2. mak ley tgk adek duk asrama dlu kat mrsm. mak masak nasi lemak berkelah kat asrama mcm dlu2 wat kat abg ajmal. tp mak da tade, so bnd tu xterjadi kat adik. mak, adik anak yg jaat. ampunkan adik taw. rindu mak sgt3


aku bersyukor sgt mak pergi. bkn aku ske mak aku pegi. sbb byk hikmah terjadi lepas mak pegi. dlu mmg aku pemalas means aku xgeti masak aku glew xgeti berdikari, mak slalu ckp nanti aku taley idup tanpe dy. tp see skng aku bley bgn! even tade mak, aku geti masak jgk. walaupon sket2. mcm2 ag aku ley berdikari. dlu mase mule2 mak pegi aku ngs jewp, aku mcm da tade smngt nak idup. aku da laa sorg pmpn. nt nak pegi dinner company ayah aku sorg2, segan. aku ngs2 dpan abg aku ckp nak mak. abg aku suh rilek. dpan ayah aku ckp aku tade kwn, nak mak. sedey sgtt. aku penah ckp nan kwn aku, hakim name dy. sian kat aku tade mak, kalo xmst mak aku ajar aku masak2. dy ckp xsmstnyew, tgk org yg ade mak, dy geti masak? tade kesedaran. btol gak. aku tade org ajar pon, aku ley tgk internet. aku mane geti pegi umah org, tlg2 kat dapur, aku segan kowt. tp skng aku try2 jgk walaupon aku segan nan tuan rumah kew apew. ayah aku byk kali sound aku xtlg macek linda. skng aku try push diri aku pegi dapur ckp nak tlg. tp baru sekali aku try. ye, swonok dpt jd pmpn! haha! kalo mak adew mst dy suh aku tlg mcm mak2 len. tp skng aku kena wat sndri push diri aku. sumenyew adew hikmah. THANK GOD! LOVE YOU! MISS YOU MUMMY! smp mati aku xkan lupe pesanan mak!

p/s : type ngs2.hahaha!

6 comments:

a r e s said...

hahahahaha!! (xtwu nk strt kumen cmne)
everythings that happen ad hikmah ny, example cm ak, sng jewk ak bg cnth, ak yg ad parents tp xpnah nk appriciate, ak xtau npew, jgn r ckp.. sal mnpu mmg bnyk ak wd, kta g kelas tp sbnrny g sunway piramid, tpu sal pelajaran, tpu sal... haha!! mmg niat nk brbh tu bnyk kali dh, it's just cm take time to berbh spnuhny, naseb tym mrsm dlu ak msuk kelas yg dak2 ny rmai yg baek, haha.. cm ko, tgk brbh skrg jd sorg yg independent for a youngest child in the family, ingat rmai ke yg bungsu berdikari? bnyk yg jnis mgharap jewk. so.. cry out out if u want klo sbb bnda nih, sbb mmg ptot ko nges. syurga trletak d bwh tapak kaki ibu. hmm.............

lynamalina said...

ahahahaha yelahhh
kau jaat!
aku kalo nan parent mmg da tobat nak menipu
nt anak kau bls balek kat kau!
pdn muke!
;pp
kau ckp xske org menipu, so kau kena laa jgn tpu org..
wut goes around, comes around en?
hahaha

a r e s said...

yup. sbb tu ar pon sme gak, bnyk kali kne tpu

lynamalina said...

haha
aku pon asek kena tpu dek org sbb aku lemah sgt
org ley pijak aku
haish~
xpelaaa
dorg dpt blsn len

MAYisabeau said...

emel.. post kau rosakkan makeup aku dengan airmata. haha. be strong bebeyh. i bet ur mum is so proud of u.

lynamalina said...

hahaha may
ttbe jewpp
kau ngs kew?
aku wat post nie pon ngs2
abg aku laa pegi ingtkan aku
trus aku nak post
tengs~

lalala~

Daisypath Anniversary tickers