Sunday, December 12, 2010

Day 13

A letter to someone who has hurt you recently.


Kehadapan XXXXXXXXX, ( separa nama sebenar )


Salam. Hye. Harap tulang kau xde ape ape lah kan. Aku kat sini okay jewp. Bahagia di samping yang tersayang. Aku nak jujur dengan kau ni. Heart-to-heart letter. And harap kau bukak lah ek blog aku. Aku malas nak suh kau. Kau kan busy memanjang.


Kau tahu x kenape aku marah kau sangat sangat itu hari ? Kau mesti tertanya tanya kan. Dan mesti kau x paham dengan aku ni. Cakap dah rapat lame. Setahun setengah kot. Aku kan sensitif. Sensitif sangat bile dengan kau. Aku sendiri x suke jadi sensitif ni. Sebab aku rase saket jewp dengan perasaan aku ni. Aku kalau boleh kan nak jadi orang yang xde perasaan, hati kering orang cakap ? 


Kalau kau nak tahu or maybe kau dah tahu ? Aku selalu saket hati dengan tindak tanduk kau mahupun kata kata kau. Aku tahu kenape, kau pon tahu kenape kot ? Kalau dengan kawan aku yang lain kan aku x macam ni. Aku senang je nak maafkan orang. Kau tahu kan aku ni jenis lembut hati ? Sampai senang sangat jugak lah maafkan kau kan ? Aku tahu aku senang nak maafkan orang tapi aku ni pulak jenis susah nak lupekan kesalahan orang. Macam mane tu ?


Oh, berbalik pasal hari tu. Aku marah sebab kau delete wall post aku. Small matter kan ? Tapi aku terase kot. Sebenarnye dah banyak kali dah kau buat camtuh. Aku terperasan pulak time tu. Lain kali kalau nak delete post aku bagitahu lah. Aku tahu laa kau ni jenis xperlu nak bagitahu. Ke kau nak aku marah ngan kau ? Kan kau tahu aku ni sensitif. Aku bengang and x tahu kenape and xnak tanye pon kenape. Kau tahu sebab ape ? Sebab aku tahu jawapan yang same kau akan bagi. Kawan dengan aku pun nak malu ke ? Ke ade sebab lain ni ? Aku tahu, tapi aku malas dah nak tahu. Sebab setiap alasan yang kau bagi lagi menyakitkan hati aku ni. Baik aku xpayah tahu. Lepas tu, aku buat lah bende yang aku rase kau memang x suke. Tapi, itu je care last aku. 


Sebenarnye, dah banyak kali jugak aku cube jauhkan diri dari kau. Lagi lah, macam macam care kot.  Aku bukan ape. Niat aku suci kau tahu x. Aku nak biar diri aku tenang selame beberapa ketika, sebulan dua bulan or berbulan bulan bertahun tahun ? Lepas tu nanti bile aku dah boleh lupe sume bende yang kite buat or atau kau buat kat aku, baru lah best. Kan ? Paham x maksud aku ? Aku nak start over, kawan balik tanpa rase saket hati. Kalau x tu kalau aku contact ko ade jewp bende aku nak marah. Ade jewp bende aku nak saket hati. Kan ? Kau sanggup ke kalau aku terus macam ni ? Kau xnak ke tengok aku elok balik macam dulu ?


Kau marah x bile aku luahkan perasaan macam ni ? Ye, banyak kali kau tanya aku kenape. Aku malas nak jawab. Ntah lah. Sebenarnye aku confius. Kau mesti cakap, dah lah xpayah fikir. 


Aku nak jadi macam dulu. Mase awal awal kita kawan. Kau buat macam mane pon, kau saketkan hati aku macam mane pon. Aku xkesah. Tapi kalau kau nak tahu, aku makan hati. Aku simpan simpan je. Dengan kawan kite tu pun aku x cakap. Aku biar je dia fikir positif. Kite jadi macam dulu laa, boleh x ?


Aku rase aku jadi macam ni sebab kau busy sangat kot. Xde mase nak kawan ngan aku. Patut nye aku kene lah paham kan ? Tapi aku tengok boleh je dengan orang lain kau layan. Aku kau buat bodoh je dekat situ. Ish, gedik pulak aku.


Aku xpaham lah kau ni. Aku dah jadi teruk macam ni. Banyak kali lah jugak aku emosi. Kau nak kawan lagi ke ? Aku memang x layak jadi kawan kau. Aku akan cube berubah. Tapi bagi lah mase yang aku sebut tadi. Deal ?


Harap kau pertimbangkan lah.


Yang Mungkin Kau Benci,
Amalina Ishak.


ps : abaikan aku kau tu. kita kan x biase gune camtuh. mintak maap kuajaq sikit, perasaan marah membara bara :)


nota kaki : saya dah maafkan beliau. saya cube belajar untuk forgive and forget. saya bukan Tuhan untuk menghukum sesiapa. itu antara dia dan Tuhan.

4 comments:

miss asnida hani said...

uiissh... emo.:P

lynalike said...

mesti lah emo. mrh kan..

Anonymous said...

tatottt~~huhu

lynalike said...

hoii. haruslah takot..

lalala~

Daisypath Anniversary tickers