Saturday, December 4, 2010

sadis betol (versi penang)

Haritu cek ade pesan kat member cek, hantarkan buku. Cek nak belajaq time cuti cuti ni. Hari ni member cek hantar lah kat cek. Macam biase kalau orang nak jumpe cek jumpe kat shell sane ! Hari ni memang bale lah. Cek niat ikhlas suci murni ingin menuntut ilmu. Member cek pon baek hati lah.


Member cek tu sampai kat shell nak dekat magrib, xkan cek nak halau kot. Orang baek hati kasi free ja buku tu. Lepas beberapa ketika cek pon balik lah. Dengan perasaan gembira cek dapat buku. Dah sampai rumah tetibe pintu kunci ! Abang cek tidoq kat atas. Camna ni ? 


( Back to future lah, sebelum sampai kat shell ) Cek cadang nak kuaq umah tanpe kacau abang cek. Sebab cek xde kunci rumah. Dia ja ada. Sebab kan cek xnak kacau dia cek cadang xpayah kunci pintu ( jangan tiru aksi ni. ni keadaan terdesak ja ) Dah suku jalan, xberapa nak suku lah. Cek sedaq ujan renyai renyai. Cek ni manja. Mana boleh kena ujan. HAHA. Cek patah lah balik amek payung kesayangan cek dalam beg. Lepas dah keluaq rumah cam bese lah cek kunci rumah kalau nak kuaq. Lalalala disitu ( sambil lupe cadangan cek tu )


( Back to earlier, dah sampai rumah balik ) Cek ketuk ketuk, try bukak. Larh, pasaipa kunci ni ? Abang cek dah turun ka ? Pastu mandi pastu xdengar cek ketuk ? Ataupun dia sengaja nak dera cek kat luaq sebab kuaq magrib magrib. Haish. Cek dah lah xda kedit. Camna ? Nak pegi public ? Memang x lah public kat sini. Pastu ade mamat indon. Takut cek ! Last last cek seluk dompet cek, lepas lah nak topup. Cek dah lah ngah saving. Sampai x bertanya kaba terhadap kawan cek. Mereka rindu cek. Internet ja lah jadi pengubat rindu cek. Hehe. Kalau cek x bawak dompet cane ? Terpakse cek ber-picnic di depan umah cek. Gelap pulak tu.


Dan dengan bale nye cek pegi ke kedai mamak terdekat. Dan alhamdulillah dah topup. Lepas ni para peminat boleh lah text cek ye. Tehee~ Dalam perjalanan yang penuh dengan ranjau dan hujan renyai renyai. Tiba tiba beberapa ekor anjing sedang berkeliaran di lorong yang cek nak lalu ni. Ni lagi satu bale. Cek malas betoi lah. Bukan takut, nak samak susah. Eceehhh. Dengan ketabahan di hati, cek terpakse jalan jaoh. Cek x semayang magrib lagi tahu x wahai makhluk Tuhan ! 


Dah sampai rumah cek call abang cek daripada cek kedekut text dia. Bek cek call. Seb bek dia dengar. 


"Hang pi mana ?"
"Huh?? Tido lah"


Okey. Baru nak marah abang cek. Rupenye cek yang salah. Cek explain lah cek pi mana. Baru nak secret secret. Ishh, kantoi suda. HAHA

2 comments:

cik miera said...

hak3...siapakah peminat ko yg nk text ko tu..haha..tula, len kali jgn sorok2.kim slam la kt laki aku tu.muahaha

lynalike said...

hahahaha. ade laa.. xkan sume nak cter kat ang. malu laa cek *blush* hahahahaha. benci aku nak kem slm kan!! hahaha

lalala~

Daisypath Anniversary tickers